Over de koren

 

KORENCUP 2014

 

VOORRONDES (20.00 uur)

Dinsdag 13 en 27 mei

VAK DELFT (Binnenhof)

 

FINALE (20.00 uur)

Vrijdag 20 juni

HET PRINSENHOF (Van der Mandelezaal) DELFT

 

 

Voorronde 13 mei

 

POPKOOR FOCUS Dirigent Loek van Kersbergen

Popkoor Focus uit Den Haag staat onder leiding van ervaren dirigent Loek van Kersbergen en heeft ongeveer 50 enthousiaste, ambitieuze leden die plezier hebben in samen muziek maken en een feestje bouwen! Focus beschikt over een swingend repertoire, variërend van nederpop en klassieke ballads tot rocknummers.

Focus heeft in haar korte 3-jarige bestaan al veel leuke en aparte ervaringen opgedaan; er is opgetreden tijdens het theaterprogramma Jeugdherinneringen van Danny de Munk en Henk Poort en er zijn spetterende optredens gegeven tijdens festivals, o.a. het Korenfestival Amusing Hengelo, het Uitfestival in Den Haag en een flashmob in het super Haagse hotel Des Indes!

Voorlopig hoogtepunt was wel de succesvolle middagvullende voorstelling in theater Diligentia afgelopen november.

Dit jaar staan o.a. het maken van een CD en een promotieclip op het programma en optredens bij het Open podium Kijkduin en Korenslag Bollenstreek.

Het koor zingt grotendeels versterkt maar heeft ook een aantal a capella nummers op het repertoire staan.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom (vooral mannen) en worden uitgenodigd om eens langs te komen tijdens een van de repetitieavonden, iedere maandag in Marcanto, Groene Zoom 11 in Den Haag van 20.00-22.00 uur!

www.popkoorfocus.nl

 

OLOFSKOOR Dirigent en pianist Ottilie van der Jagt

Het Olofskoor, een Delfts vrouwenkoor bestaat al 23 jaar; onder de naam "Het Koor" met als dirigent Marion Mulders, repeteerden zij in het buurthuis Olof in Delft.

Sinds 9 jaar wordt het Olofskoor geleid door Ottilie van der Jagt, die ook de pianobegeleiding voor haar rekening neemt.

Het buurthuis Olof moest sluiten dus nu repeteren rond de 30 vrouwen om de week in Kadmium, in de binnenstad van Delft.

Het repertoire is divers, variërend van pop en volksmuziek tot cabaret. Er wordt in het Engels, in het Nederlands maar ook in het Zulu of Italiaans gezongen. De laatste jaren is het Olofskoor steeds meer uit het hoofd gaan zingen, waarbij er ook wat aandacht is gekomen voor de presentatie.

Hier is aan gewerkt met Marijke de Wit, die 1 a 2 keer per jaar een workshop geeft bij het Olofskoor.

Tot slot: het Olofskoor is een fijne groep vrouwen die met plezier met elkaar zingt!

 

INSPIRITED Dirigent en pianist Peter Dingemanse

INSPIRITED is een enthousiaste groep van ongeveer 30 zangers van 35 tot 55 jaar. Peter Dingemanse is al meer dan 12 jaar dirigent. Onder zijn "regime" is de koormap tijdens optredens verbannen. Het koor treedt op in kerken, verzorgingshuizen en festivals waar

zang ten gehore wordt gebracht. Het repertoire is zeer breed; van gospel tot pop en van klassiek tot musical. De leden en dirigent zetten zich met plezier in om de zang en klank

permanent te verbeteren. Voor de zang en de performance wordt er regelmatig met een zangcoach en choreografe gewerkt.

Vorig jaar won Inspirited de Sisters and Brothers musical contest van Joop van den Ende in Almere.

http://koorinspirited.blogspot.nl/

 

VOCAL GROUP CLOSE ENOUGH Dirigent Nadja Voigt

Wij zijn een close harmony groep bestaande uit 10 zangers: 6 vrouwen, 4 mannen, SATB. In deze samenstelling zingen we ruim 5 jaar met elkaar, wat bedraagt aan onze klank en kleur. Ooit begonnen als koorcursus bij de Vrije Akademie in Delft (Vakapella) opereren wij sinds medio 2011 als zelfstandige zanggroep.

Sinds dit seizoen werken wij onder muzikale begeleiding van gediplomeerd zangdocente & zangeres Nadja Voigt. De volledige a capella muziek die we brengen strekt zich uit van pop, jazz tot close harmony met hier en daar een uitstapje daarbuiten. Van een fraaie ballad tot up tempo song, met een verrassende presentatie!

www.close-enough.nl

 

ZANGGROEP PRESTIGE Muzikaal leider & pianist: Richard Fitzhugh

Prestige is een ambitieuze theaterzanggroep, opgericht in 2009 en onderdeel van muziekvereniging St. Caecilia.

Ons repertoire bestaat voornamelijk uit musicalnummers, we maken ook regelmatig uitstapjes naar andere genres. Iedereen die de auditie doorstaat en de pittige arrangementen aankan is welkom als er vacatures zijn. De groep bestaat momenteel uit 23 zangers m/v. We zijn erg blij dat de muzikale leiding in handen is van Richard Fitzhugh. Richard studeerde o.m. compositie aan ‘The Royal College of Music’ in Londen.

Prestige verzorgt ieder jaar een reeks avondvullende concerten, deze vinden jaarlijks plaats in regionale theaters zoals Camuz en de Tobbe in Leidschendam-Voorburg en het Kwadrant Theater in Zoetermeer.

Wie een repetitie van Prestige wil meebeleven of nader wil kennismaken, is welkom op de vrijdagavond, maak wel even een afspraak via de website.

We repeteren in muziekgebouw Marcanto, Groene Zoom 11 in Leidschendam-Voorburg.

Meer weten? Bezoek onze FB pagina of neem contact op via info@prestigezanggroep.nl

www.prestigezanggroep.nl

 

 

Voorronde 27 mei

 

ROCK ME AMADEUS Dirigent Michel Poels.

Rock me Amadeus bestaat sinds 2005. Het 20-koppige koor van de VAK is opgericht door muzikaal leider Michel Poels. De naam Rock me Amadeus is ontleend aan de gelijknamige hit van de Oostenrijkse popzanger Falco en doelt op het combineren van popmuziek en klassieke muziek. Dit heeft in het verleden met name geresulteerd in het zingen van symfonische popsongs als Bohemian Rhapsody, Sowing the seeds of love of Love is all. Daarnaast behoren volksmuziek (Kodály, Joodse muziek, Negro Spirituals), liederen van Weill of arrangementen van Nederlandstalige liederen tot het repertoire.

Het koor treedt meerdere malen per jaar op. Afgelopen twee jaar verzorgde het koor een tournée langs verzorgingstehuizen in de regio, onder de naam Rock me with care. Dit seizoen sluit het koor af met Rock around the World, een concert met volksmuziek uit alle delen van de wereld.

(29 juni a.s. 15.30 uur – Lutherse Kerk Delft).

 

VOCALZZ Dirigente Kim Nijs

Vocalzz is een acapella jazzkoor van 19 enthousiaste studenten. Wekelijks repeteren zij onder de muzikale én zorgzame leiding van de jonge maar talentvolle dirigente Kim Nijs.

Deze groep studenten, bestaande uit een bas-, tenor-, alt- en sopraansectie, vermaakt het publiek met een breed jazz repertoire. Mooie ballades als In My Life van de Beatles komen voorbij, maar ook meer komische en opzwepende nummers als Who Put The Bomb en Everybody Wants To Be A Cat, bekend van de Disneyanimatie De Aristokatten.

Jaarlijks organiseert Vocalzz in de zomerperiode een grote show en brengen zij, met een combinatie van zang en spel, hun gehele repertoire ten gehore.

Behalve deze grote show, wordt Vocalzz ook regelmatig gevraagd voor kleinere optredens zoals het Jazz Festival in Leiden, Lichtjesavond en de Openbare Bibliotheek in Delft en treden zij regelmatig op in seniorencomplexen. Door de grote diversiteit in publiek én repertoire heeft Vocalzz voor ieder wat wils!

www.grooverjazz.nl en onze facebook pagina

 

PROJEKTKOOR RIJSWIJK Dirigent Michel Hogenes / pianist Jean Baptiste Milon

Het Projektkoor Rijswijk (PKR) werkt in projecten, een thema wordt uitgewerkt tot volledig muziektheater met zang, kleding, decor en regie. De projecten variëren van Jesus Christ Superstar tot het Requiem van Fauré; wereldmuziek “PKR Grenzeloos”, en een eigen geschreven musical

Parcival. Daarnaast zijn er uitvoeringen in verzorgingscentra en regelmatig kerstconcerten, eind dit jaar in de Oude kerk in Rijswijk.

Onlangs heeft het koor het 20-jarig bestaan gevierd met een spetterend jubileumconcert in de Rijswijkse Schouwburg. Het koor zong hedendaagse muziek die gekoppeld was aan belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen 20 jaar.

Dirigent is Michel Hogenes. Michel is muziekdocent aan de Pabo van de Haagse Hogeschool en is docent pedagogiek en psychologie aan het Rotterdams Conservatorium. Vaste pianist is Jean Baptiste Milon. Hij speelt vanaf zijn vijfde piano, behaalde in 2011 zijn masterdiploma aan het Parijse conservatorium en geeft o.a. les bij Vivaldi Music Lessons in Den Haag.

Het PKR repeteert op vrijdagavond.

www.projektkoorrijswijk.nl

 

P-ART-NERS UNLIMITED INC. (optreden komt te vervallen)

Niet eens zangers. En ook eigenlijk helemaal geen koor.

Gewoon een paar mensen die elkaar merkwaardig genoeg kennen van de dansvloer.

Gek van wereldmuziek en volksmuziek in al zijn vormen zijn ze alle 4 intensief bezig met dans en theater. In die samenwerking ontstond ook de noodzaak om in de dansvoorstellingen meer te gaan zingen om haastverkledingen te maskeren. Van de nood een deugd gemaakt.

Van het een kwam het ander en nu zingen we al weer een aantal jaren in variërende bezetting, van duo tot trio tot kwartet in zowel de dansvoorstellingen van Theatergroep Radost als ook op verzoek en uitnodiging bij anderen. We kunnen en willen ons nog steeds niet beperken in repertoirekeuze. De breedte van volksmuziek is wat ons zo aanspreekt in dit genre en deze mozaïekvorm vind het publiek terug in onze optredens.

Afhankelijk van het programma begeleiden we onszelf soms op authentieke volksmuziekinstrumenten en dragen we (elementen van) originele kostuums.

Ceciel de Keyser, Jan Knoppers, Richard van der Kooij, Valérie Leunissen

 

VOCAL GROUP LAVA repetitor Joke Geraets

Neem 8 vrouwen met een passie voor muziek en je zegt : Vocal Group Lava.

Elke woensdagavond schaven ze, met plezier en toewijding samen met hun repetitor, aan de zangnummers die ze in de ‘collectie’ hebben. Met hun stem en lijf als instrument kleuren ze een lied en geven het vorm. Een lied is tenslotte meer dan woorden en muziek alleen.

Lava is vurig, warm, gloeiend, vol passie. Een kleurrijke stroom met vele schakeringen die samen één zijn …….een eenheid in verscheidenheid. Vocal Group Lava ziet het als uitdaging om zo gevarieerd mogelijk bezig te zijn qua stijl en repertoire…sprankelend, swingend of juist verstild. Klassiek met een knipoog, humoristisch met een serieuze ondertoon, het zit allemaal in hun register.

Hoewel ze relatief kort met elkaar zingen, hebben ze deelgenomen aan de Balk Festivals Regionaal/Landelijk. Met de aanbevelingen en tips van de jury zijn ze hard aan het werk gegaan om zich verder te ontwikkelen. Ze streven naar vooruitgang, maar voorop staat…… het plezier in samen zingen!

www.vocalgrouplava.nl

 

NEW SOUND Dirigent Richard Fitzhugh / pianist Ludo de Goeje

New Sound ((POP EN MUSICALKOOR 50 plus Delft) is een gemengd koor met circa 70 enthousiaste leden. Het koor is ontstaan in 2008 bij het ontbreken van een koor voor jonge ouderen in Delft, die ook nog graag de popsongs uit hun jeugd willen zingen.

Ook moderne popsongs worden niet vergeten en we zingen ook mooie songs uit musical zoals Wicked.

Dit alles staat onder leiding van onze professionele dirigent Richard FitzHugh, een jonge en zeer enthousiaste dirigent. Hij heeft in korte tijd een goed en muzikaal koor van New Sound gemaakt.

Onze pianist is sinds dit jaar Ludo de Goeje, hij begeleidt ons bij uitvoeringen en ook ondersteunt hij regelmatig onze repetities.

Aanstaande optredens:

Naast onze deelname aan de Korencup, gaan wij op 1 juni 2014 naar Middelburg voor het VOLKorenfestival

www.newsound-delft.nl

 

 

Op 20 juni is er een kort gastoptreden van de winnaar van vorig jaar:

 

CANTIAMO DELFT, Dirigent Betram Treling

Cantiamo is jong, verrassend en leergierig. Jong omdat Cantiamo bestaat uit 40 zingende leden tussen de 15 en 35 jaar oud. De dames hebben verschillende achtergronden maar delen samen een grote passie: zingen! Het koor bestaat 8 jaar en is in die tijd enorm gegroeid op muzikaal-technisch niveau.

Verrassend is het gevarieerde repertoire. Het koor gaat graag de uitdaging aan met lastige klassieke muziek of buitenlandstalige stukken. Daarnaast worden er ook met veel plezier en enthousiasme bijzondere bewerkingen van populaire- en musicalmuziek uitgevoerd. Ook verrassend is de bijzondere samenstelling van de harmonie (SSAA) in deze leeftijdscategorie en de intense koorklank.

Tot slot zijn alle koorleden leergierig. Cantiamo zoekt continu uitdagingen in de muziek maar besteedt daarnaast ook veel tijd aan de ontwikkeling van de zangtechniek van de koorleden en de kwaliteit van de muziek. Zo wordt regelmatig een zangworkshop of cursus gegeven door verscheidene zangpedagogen.

Cantiamo zoekt internationaal naar muzikale samenwerkingen middels koorreizen. In het verleden heeft het koor geparticipeerd op internationale korenfestivals in Bangor (Ierland), Jersey (Engeland), Nice (Frankrijk)en Krakau (Polen), waar het koor naast geweldige ervaringen en het versterken van de onderlinge verbondenheid ook een aantal prijzen heeft gewonnen.

www.cantiamodelft.nl

 

 

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved