Toegang en juryleden

 

KORENCUP 2014

 

VOORRONDES (20.00 uur)

Dinsdag 13 en 27 mei

VAK DELFT (Binnenhof)

 

FINALE (20.00 uur)

Vrijdag 20 juni

HET PRINSENHOF (Van der Mandelezaal) DELFT

 

Deelnemende koren en dirigent (klik hier voor volgorde)

 

1. Popkoor Focus Rijswijk

2. Olofskoor

3. Inspirited, Peter Dingemanse

4. Vocal Group Close Enough

5. Zanggroep Prestige, Richard FitzHugh

6. Rock me Amadeus (VAK)

7. Vocalzz / Groover Jazz

8. Projectkoor Rijswijk, Michel Hogenes

9. p-ART-ners Unlimited inC.

10. Vocal Group Lava

11. New Sound

 

 

 

FINALE 20 JUNI AANVANG 20.00 UUR

U kunt gewoon naar de Mandelezaal komen, de deuren gaan open om 19.40 u.

 

DE TOEGANG IS GRATIS

 

 

 

DE JURY

Hester Dam studeerde klassieke zang en opera aan de conservatoria van Amsterdam en Glasgow, en was daarna jarenlang actief als uitvoerend zangeres in binnen- en buitenland. In 2006, toen zij met man en dochters verhuisde van Amsterdam naar Delft, startte zij in Delft een eigen zanglespraktijk. Daarnaast dirigeerde zij een klassiek kamerkoor en een wereldmuziek koor voor de VAK, en gaf workshops voor koren en bedrijven. Tijdens het lesgeven merkte ze hoe langer hoe meer hoe weldadig zingen is voor de mens. Het laat zien hoe je in het leven staat, zingen opent het hart, en kan ook als coachings instrument ingezet worden.

Om zich hierin verder te ontwikkelen volgde Hester de opleiding tot veranderkundige aan de Pulsar Academie, met als resultaat een eigen coachingspraktijk: www.langzamerleven.nl. Lesgeven combineert zij nu met het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen.

Daarnaast dirigeert zij met heel veel plezier het vrouwenkoor Koor_ts in Voorburg, organiseert zij zangavonden onder het genot van een zelfgemaakt hapje en drankje, en brengt zij haar vrije tijd het liefst te paard in de natuur door.

 

 

Maaike Widdershoven is geboren op Valentijnsdag in 1969 te Epse onder de rook van Deventer.

In de zomer van 1995 slaagde Maaike cum laude voor haar uitvoerend musicus examen Zang.

Enkele jaren voor haar examen was ze al toegetreden tot het ensemble van The Phantom of the Opera. In oktober 1994 kreeg ze de hoofdrol van Christine, die ze meer dan 300 maal speelde.

Daarna deed ze o.a. mee in West Side Story, Anatevka , Elisabeth en The Sound of Music. Voor deze rol ontving zij de prestigieuze John Kraaykamp Musical Award 2003 voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

In 2004 vertolkt ze de rol van Polly in Die Dreigroschen Oper van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Dit was haar debuut in de opera wereld.

Bij Opera Spanga doet ze drie keer mee aan een productie, n.l. Sancta Susanna van Paul Hindemith, Elektra van Richard Strauss en Falstaff Rivisto van Guiseppe Verdi

 

In de afgelopen jaren was Maaike o.a. te zien in Vroeger of Later een hommage aan Robert Long en de musical Aspects of Love. Voor deze rol kreeg ze in 2013 de musical award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie.

Dit seizoen (2013/2014) tourt Maaike voor de Zonnebloem samen met o.a. Syb van de Ploeg en Loeki Knol door heel Nederland met de muzikale comedy De Reünie.

 

Het laatste nieuws is dat ze volgend seizoen de rol van Moeder Overste zal zingen in The Sound of Music.

www.maaikewiddershoven.nl foto: Gerard de Haan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Freek Elbers (44) was al op 14 jarige leeftijd actief als dirigent/organist van een gemengd koor. Hij heeft kerkorgel gestudeerd aan het conservatorium in Utrecht en is zich als autodidact gaan bekwamen in het vak van koordirigent. Diverse koren stonden in de loop der jaren onder zijn leiding; van een klein ensemble als een vocaal kwartet tot aan gemengde koren met orkestbegeleiding. Hij kent daardoor feilloos de fijne kneepjes uit de koorwereld. Momenteel is hij als muziekdocent verbonden aan het

St-Maartenscollege te Voorburg en als dirigent aan Lady's a capella choir Flowersound in Kwintsheul en het 's-Gravenzands Mannenkoor EMM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORRONDES 13 EN 27 MEI

Ieder koor zingt max. 15 minuten

 

FINALE 20 JUNI

Er blijven 4 koren over

Ieder koor zingt max. 20 min.

 

 

Het winnende koor krijgt een cheque met een mooi geldbedrag

DE KORENCUP WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

Stichting Delfts Peil

Gemeente Delft

Fonds 1818

VAK, Centrum voor de Kunsten

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved